Reiki is een, van oorsprong Japanse, esoterische helingwijze. Door middel van handoplegging wordt kosmische energie gekanaliseerd en vervolgens doorgegeven aan de behandelde. De helende reiki-energie werkt door op emotioneel, geestelijk, lichamelijk en spiritueel niveau.

Volgens boeddhistische teksten werd reiki al in de oudheid toegepast, maar is het gaandeweg in de vergetelheid geraakt. De Japanner dr. Mikao Usui heeft het in 1921 herontdekt en verder doorontwikkeld.

‘Rei’ is het Japanse woord voor ‘geest’ of ‘ziel’, terwijl ‘ki’ staat voor ‘levensenergie’ of ‘innerlijke kracht’. Het combinatiewoord ‘reiki’ betekent dan in de meest letterlijke zin van het woord ‘universele levensenergie’. Deze universele levensenergie is alle energie in en om ons heen, dat alles wat leeft voedt en laat groeien en bloeien. We voelen deze oerenergie heel duidelijk op momenten dat we ons één voelen met de omgeving. In de natuur of op het strand bijvoorbeeld.

Een reikibehandeling kan helpen bij het verzachten van pijn en het herstellen van futloosheid. Het ondersteunt het lichaam bij het oplossen van blokkades en kwalen. Echter, reiki geneest niet. Reiki is dan ook geen vervanging van de reguliere geneeskunde. Je kunt reiki wel toepassen als aanvulling op reguliere medische behandelingen, maar het kan ook los daarvan ondergaan worden.

Een reikibehandeling van minimaal één uur kost € 20,-, inclusief BTW. Reikibehandelingen plannen we naar behoefte in. Er bestaat hiervoor geen minimum of maximum aantal. Jij hebt en houdt hierin zelf de volledige regie.

 

Het is ook mogelijk om een cursus Usui Reiki te volgen. Wegens beperkte ruimte kan dat alleen, of met maximaal twee personen tegelijk. De cursus duurt één dag per graad (1 en 2) en kost € 125,- per persoon per dag, inclusief BTW.