We noemen iemand die bovengemiddeld gevoelig is hoogsensitief of hooggevoelig. Je bent daarmee niet meer, maar ook zeker niet minder waard dan anderen. Hooggevoeligheid is een aangeboren karaktereigenschap die positief ingezet kan worden. Ga je er echter “verkeerd” mee om, dan kun je de eigenschap eerder ervaren als een handicap dan als een kernkwaliteit. Hooggevoelige personen zijn vaak gewetensvolle, harde werkers die begaan zijn met anderen. Het zijn vredezoekers die vaak diep nadenken over het leven. Ze zijn veelal filosofisch en spiritueel ingesteld.

Hooggevoelige mensen vormen met zo’n 15 tot 20% van de totale bevolking een minderheidsgroep. Vreemd is het dan ook niet dat je als hooggevoelige regelmatig het idee hebt anders te zijn dan anderen. Om deze reden past een hooggevoelige zich vaak aan zijn of haar omgeving aan. Gevolgen daarvan zijn een verstoord contact met je eigen kern en het uit balans raken. Je eigen “ik” raakt namelijk ondergesneeuwd en je gaat steeds meer voor een ander leven dan voor jezelf. Op deze manier leven kost ontzettend veel energie. Zeker ook omdat je meestal onbewust de verantwoordelijkheid overneemt van de ander.

Een laag zelfbeeld en een gebrek aan eigenwaarde kunnen het gevolg zijn van het niet (h)erkennen van je eigen hooggevoeligheid.

 Herkenbaar?

Als ervaringsdeskundige help ik je aan de hand van persoonlijke gesprekken en activiteiten het contact met je eigen kern te herstellen of op zijn minst te verbeteren. Wil jij samen met mij jouw (kern)kwaliteiten en valkuilen leren kennen? Ik daag je uit om die stap voor jezelf te nemen.

Een sessie van minimaal één uur kost € 50,- per persoon. Studenten betalen € 25,- per persoon. Deze bedragen zijn inclusief BTW. Sessies plannen we naar behoefte in. Er bestaat hiervoor geen minimum of maximum aantal. Jij hebt en houdt hierin zelf de volledige regie.

Het gaat hier beslist niet om een vorm van psychotherapie. Waar gaat het dan wel om? Verbreding van jouw horizon…